torstai 29. toukokuuta 2014

Maastopyöräkisakauden avaus

Pääsin vihdoin avaamaan maastopyöräkisakauteni Jämsä xco:ssa 24.5. Samalla kisa oli tulikaste uudelle pyörälleni 29" hiilikuitu Bergamontille, johon olen hakenut säätöjä kohdalleen kevään ajan. Olen saanut pienillä päivityksillä siitä minulle sopivan pyörän, jossa yhdistyvät isojen renkaiden edut ja runkogeometrian tuoma ketteryys.

Olin palautunut hyvin reilun viikon takaisesta Exstreme Runista, vaikka sain pienen takaiskun heti kisan jälkeisenä päivänä kevyellä maastolenkillä, jossa kolautin huomaamattani pohkeen/sääriluuni pyörän runkoon ja sain siitä lihaksen sisäisen verenpurkauman. Jalka ärtyi oikein toden teolla ja on vieläkin yli viikko tapaturman jälkeen turvoksissa. Kipu ei ole kovasti haitannut pyöräilyä, mutta juoksua olen joutunut välttämään. Pääsin kuitenkin kinesioteippauksen turvin starttaamaan Jämsän pikkukisaan, eikä reitillä onneksi ollut pahasti jalkaa täristäviä osuuksia.

Kisapäivä oli viime viikon hellepäivistä kuumin, mitä pahensi vielä erityisen suuri seuraavan päivän ukkosia enteilevä kosteus. Kisa oli onneksi tavallista myöhemmin vasta klo 16 jälkeen, eikä aurinko ollut enää ihan korkeimmillaan. Olimme paikanpäällä hyvissä ajoin ja aikaa reitin tutustumiseen jäi ruhtinaallisesti. Kiersimme kahdesti reilun 3 km mittaisen radan tutustumismielessä ennen kisaa. Rata oli leppoisa ja helppo ajettava sekä alustan että profiilin puolesta. Reitillä oli vain yksi nousuksi luokiteltava osuus. Silti kisasta tuli raskas, kun rata kierrettiin kahdeksan kertaa. Naisilla oli sama matka kuin miehillä ja voittoaikani naisten sarjassa oli 1.13, millä olisi irronnut miesten sarjassa 4. sija. Kuumuus tuntui äkkiseltään verottavan suoritustehoa ja juomaa olisi saanut olla enemmän mukana. Minulla oli rungossa vain yksi pieni pullo, joka ei riittänyt loppuun saakka. Onneksi ystävällinen järjestelyporukka täytti tyhjän pulloni, jonka sain kahdelle viimeiselle kierrokselle mukaan. Reitin pohja oli kuivaa mäntykangasta ja neulaspolkua, jossa olisi pärjännyt ihan sliksirenkailla. Minulla oli jäänyt pyörään harjoitusrengastus, jossa oli turhan paljon pitoa ja vastaavasti hitautta näin helpolle radalle. Joka tapauksessa voitto tuli selkeästi ja sain hyvän harjoituksen seuraavia koitoksia varten.

Treenailuiden lomassa olen ehtinyt touhuta paljon pihan kimpussa ja saanut mm. kasvimaan ja kukan siemenet kylvettyä, leikattua jo kertaalleen pihanurmen, istutettua terassikukat ja hankittua laajennetulle terassille kalusteet. Nyt odottelen vain lämpimiä kesäiltoja terassilla oleskelua varten. Ai niin viime vuoden Kontiolahden SM-kisoista saamani riippukeinu odottaa vielä ripustamista johonkin sopivaan kohtaan terassia. Haaveilenkin jo makaavani riippukeinussa lämpimänä kesäiltana lukemassa hyvää kirjaa ja nauttimassa viileää juomaa.

Seuraavaksi kisaohjelmassani on Viitasaari XCO ensi sunnuntaina, jonka jälkeen todennäköisesti Korso mtb 8.6., Laajavuori mtb 14.6. ja perinteinen Lanneveden Juhannusjuoksu 20.6.