tiistai 24. toukokuuta 2016

Pyöräilykauden avaus

Eletään vasta toukokuuta, mutta säiden puolesta on jo täysi kesä. Ei ole vuodet veljiään tämänkään suhteen, sillä muistan joskus toukokuun puolivälissä ajetun Harju mtb:n aikaan olleen räntäkeli. Tänä vuonna saimme sen sijaan ajella todella lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

14.5. poljettu raastava ylämäkikisa Harju mtb toimi tänäkin vuonna kisakauteni avaajana. Rääkki reisille oli totaalista, sillä Harjua noustiin ylös-alas 15 kertaa ja kestoa kisalleni kertyi n. 35 minuuttia. Olin ainut osallistuja naisten sarjassa, mutta vastusta löytyi miehistä mm. omasta puolisostani, joka karisti minut kintereiltään kolmen kierroksen jälkeen ja korjasi selkeän voiton M40-sarjassa. Minäkään en huonosti ajanut, sillä paransin viimevuotista aikaani reilun minuutin. Asiaa saattoi auttaa myös keventynyt pyörä, sillä allani oli uusi Crocbiken jäykkäperäinen 29". Ylämäkikisassa muutama sata grammaakin voi helpottaa kiipeämistä.

Kilpailukausi jatkui viikon päästä poljetulla Aulanko mtb:llä, jossa matkana oli 55 km verrattain mäkistä maastoa. Vastustakin oli luvassa naisten sarjassa, sillä osallistujalistalla oli Sonja Kallio ja Pauliina Pohja, kumpikin raudan lujia ja kestäviä naisia. Lähdin matkaan hieman varovaisin tunnoin, sillä minua on vaivannut muutaman viikon tulehtunut reiden kiinnityskohta lonkan seudulla. Jalan toiminta arvelutti minua, ja ajattelin etukäteen, että onneksi uudelle kierrokselle mennään lähtöalueen läpi, jos joudun keskeyttämään kilpailun. Ongelmia ei jalan kanssa kuitenkaan ollut ja sain tehtyä nousujohteisen ja perusvarman suorituksen, joka riitti 15 min marginaalilla voittoon ennen toiseksi tullutta Sonjaa. Pauliina joutui ikävästi keskeyttämään kisan katkenneen pinnan ja puhjenneen renkaan takia.

Ajoin kisassa lähes koko matkan yksin, enkä saanut tuuliapua hiekkateillä. Mielestäni ajoin reitin helpot osuudet hyvin ja jaksoin pyörittää kampia aiempaa paremmin juuri helpoilla pätkillä. Ehkä päivittäinen maantiepainotteinen työmatka-ajo auttaa asiaa. Monesti työmatkaa tuleekin ajettua kiireessä matalassa asennossa, kädet kapealla otteella ja harjoiteltua aeroasentoa, mikä auttaa etenemistä tuulisilla pätkillä.

Allani kisassa oli hiilikuituinen Crocbiken 29" täysjousto, joka on Sramm xx- osasarjalla varusteltu 100 mm joustoinen maraton/xc-pyörä. Ajoasento on löytynyt, sillä pyörä on pienirunkoinen. Se on erittäin kevyt ja helposti käsiteltävä. Ajotuntumasta tekevät tarkan Michen kevyet kuitukiekot. Iskarit ovat RockShocksin. Kuitukiekot tuovat kyllä selvää lisäarvoa erityisesti 29" pyörään, sillä pitkäpinnainen kiekko voi alumiinisena jättäytyä muuten turhan löysäksi. Sopivien iskarin paineiden säätöön pitää vielä uhrata hetki aikaa, sillä pidän aika napakasta joustotuntumasta erityisesti kisatilanteessa.

Jäin intoa täyteen kisan jälkeen ja katse on suunnattu kohti ensiviikonlopun Korso mtb:tä, jossa ajan kahden kierroksen matkan. Palautuminen tuntuu lähteneen hyvin käyntiin ja uskon, että jalka on "syönnillään" myös Korsossa viikon päästä.

Tulokset Harju mtb 14.5.
http://www.jyps.fi/wp-content/uploads/2016/05/HarjuMTB2016.pdf

Tulokset Aulanko mtb 21.5.
http://www.tawastcc.com/aulanko-mtb/tulokset-2016/

Iloisin kevätterveisin
Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti