sunnuntai 31. elokuuta 2014

Imatra mtb 16.8.


Imatra mtb:stä on jo kaksi viikkoa ja saan nyt vasta päivitettyä raporttia, mikä kertoo pienoisesta päälle iskeneestä syyskiireestä. Aikaa on mennyt puutarhan elonkorjuutöihin ja Kuntomaailman ohjaustuntien suunnitteluun, minkä lisäksi päälle painaa vielä pt-opintojen lopputentti ja harjoitusasiakkuuden loppuraportointi. Näiden lisäksi sairastimme koko perhe myöhäiskesän flunssan, josta minä onneksi selvisin vähimmällä vain pienellä kurkkukivulla ja nuhalla. Juhalla flunssa kesti kaikkiaan kaksi viikkoa ja Eetulla tuli kaksi flunssaa peräkkäin. Toivottavasti päivähoidon aloittaminen uudessa isommassa päiväkodissa ei tuo perheeseemme sairastelukierrettä.

Itse uskon flunssan torjunnassa vanhoihin perinteisiin konsteihin, kuten hyvään käsihygieniaan ja reiluun c-vitamiinimäärään. Tosin lapsen kanssa ei voi välttyä täysin runsaalta basillien saannilta, kun aivastus voi tulla yllättäen vaikka keskelle omaa naamaa tai sormet eksyä omalle ruokalautaselleni jne. Onneksi kolme vuotta vanhat marjapensaamme tuottivat jo 20 l puna- ja mustaherukoita, joita syömällä joka päivä saa hyvää vastustuskykyä.

Imatra mtb ja samalla vietetty kyläreissu isäni luona oli rentouttava viikonloppu. Kisareitti edusti tämän kesän parasta maratonreittiä. Sopivan teknistä polkua oli suurin osa 30 km kierroksesta, joka ajettiin kahteen kertaan. Sää oli mitä parhain ja reitti kuivassa kunnossa. Oli nautinnollista päästellä menemään hienoja polkuja Saimaan rantoja pitkin. Lisäksi reitillä oli nousua ihan kelpo määrä n. 900 m 60 km kohden. Ajoimme Juhan kanssa yhtä matkaa koko kisan  ja tulimme rinta rinnan maaliin. Juhalla oli hyvä päivä ja alla isoilmatilalliset renkaat, jotka sopivat reitille tosi hyvin. Itse ajoin samalla rengastuksella, millä tähänkin saakka eli edessä Rocket Ron 2,2 ja takana Racing Raph 2,2. Rangaspaineet olisivat saaneet olla tässä kisassa vieläkin pienemmät, sillä suurin osa reitistä oli muhkuraista polkua. Yleensä paineet ovat minulla jonkin verran alle 2 bar, oman pumppumme mukaan edessä 1,4 ja takana 1,5 baria.

Kisa edusti rentoa tekemisen meininkiä ja ajonautintoa, jota ei joka kisassa aina löydy. Jalat toimivat hyvin koko kisan ajan ja pyörän hallinta oli hyvää. Bergamont on tämän tyyppisellä radalla omimmillaan, jossa on jatkuvaa mutkaa ja pikkutarkkaa ajettavaa. Pyörän käsiteltävyys vastaa likipitäen 26" pyörää.

Imatra mtb Naiset kilpa 60 km

SijaNroNimiSeuraTulos
1.526Alusniemi SiniJyväskylän Pyöräilyseura3:01:00
2.553Vähämetsä RuutKiiri / Erigeepper Challenge3:34:00
3.528Similä MillaMTBC Pro Napalm4:51:53
4.527Kuusimäki IinaHC-Kaivoksela5:10:33


Kisan jälkeen olen ottanut treenien suhteen rennosti, kun muuta kiirettä on riittänyt ja kelit ovat olleet varsin sateiset. Maastoon ei ole oikein tehnyt mieli mennä kuran keskelle ajamaan, vielä kun ilmat ovat olleet sateisina päivinä niin koleat. Olen ajanut varsinaisen maastolenkin Imatran jälkeen vain kolme kertaa. Eilen tuli vedettyä kyllä aivan mahtavassa kelissä Juhan kanssa 3,5 t pelkästään polkuja pitkin. Teen tämän mittaisia yli 3 t mittaisia lenkkejä harvoin, ehkä kerran kuussa. Yleensä tyydyn 2,5 tunnin lenkkeihin ja peruskauraa ovat 2 tunnin kieppeillä olevat maastolenkit. Muutoin olen juossut 1-1,5 t mittaisia lenkkejä sekä ajellut "hyötyajoa" hiekkateillä ja kevyen liikenteen väylillä. Olen kiinnittänyt tänä kesänä erityistä huomiota lihasten vireyden säilyttämiseen tekemällä vähintään kerran viikossa erityyppisiä hyppelyitä, koordinaatioita ja loikkia. Lisäksi olen tehnyt juoksulenkkien lomassa usein lyhyitä kiihdytyksiä, jotka aktivoivat jalkojen hermotusta.

Lihakset ovat pysyneet tänä kesänä tavallista paremmassa kunnossa, vaikka olen ajanut pitkiä kisoja paljon. Ainoastaan nyt flunssa aikana koin lihaksissa selvää väsymystä, mikä saattoi kylläkin johtua viruksesta eikä harjoittelusta. Joka tapauksessa Imatran jälkeen tullut 3 viikon kisatauko osuu hyvään saumaan ja antaa aikaa perusharjoittelulle, jotta suorituskyky säilyy hyvänä syyskuussa ajattavalle SM-maratonille. Samalla saan painotettua harjoittelussani hetkellisesti enemmän juoksua, jotta olen 13.9. iskussa Jämi XC-runissa. Jämin 21 km mittainen maastopuolimaraton juostaan viikkoa ennen SM-kisaa, mutta ainakin viime vuonna nuo kaksi pelasivat loistavasti yhteen ja Ylöjärvellä kulki hienosti.

Yksi jalkojen palautumiseen käyttämäni uutuus tälle kesälle on ollut Compressportin Full leggins-kompressiolahkeet ja -säärystimet. Olen suorastaan ihastunut Full legginsien tuntumaan ja jalkojen turvotusta vähentävään vaikutukseen. Ne toimivat erityisen hyvin pitkillä automatkoilla kisan jälkeen. Käytän niitä usein myös kotona palautumistarkoituksessa tai jos tunnen jalat jotenkin väsyneiksi. Kangasmateriaali on ohutta, mutta silti vahvaa ja ne eivät hiosta päällä.

Full legginsit
Odotan seuraavaa kisaa jo innolla pitkältä tuntuneen kisatauon jälkeen, nimittäin ensiviikonloppuna 7.9. Nyrölässä ajettavia Tähtisadeajoja. Luvassa on 60 km nopeahkoa reittiä, mutta kuitenkin mukavia polkuja ja ylämäkiä (-:
Syksyisin terveisin Sini
 


                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti