sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Tähtisadeajot 7.9.

Tänään ajettiin Tähtisadeajot Nyrölässä upeassa syyskelissä. Kyseessä oli yksi syksyn suosikkikisoihini lukeutuva tapahtuma. Paljon nopeasti ajettavaa maastopolkua ja reilusti ylämäkiä sisältävä kisa lähes kotimaisemissa. Ajelen monesti Nyrölän ja Saaremaan suunnalla cyclocross-pyörälläni lenkkejä erityisesti syksyisin ja keväisin, kun maastot ovat märkiä. Kisan kruunasi upea päivä, joka oli ilmojen puolesta kuluneen syksyn paras. Oma kisa meni taustoihin nähden todella hyvin, kun Imatran jälkeiset kolme viikkoa ovat kuluneet enemmän tai vähemmän flunssaisena. Jouduin jättämään väliin edellisviikolla sekä Kuukan hölkän että piirimestaruusmaastokisan epämääräisen väsymyksen sekä tukkoisen olon vuoksi.

Kisareitti kulkee hiekkatiellä, asfaltilla ja metsäpoluilla, joista metsäpolkuja on kuitenkin eniten ja kisaa voikin pitää ihan rehtinä maastopyöräilynä. Tähtisarjassa reitti kierretään kahdesti, jolloin matkaa kertyy 60 km. Tarjolla on myös puolimatkan vaihtoehtoja eri sarjoissa. Reitille oli tullut edellisvuodesta vielä hieman lisää polkua ja radasta muodostui sitä kautta hieman viimevuotista hitaampi. Silti paransin aikaani viime vuodesta pari minuuttia ajaen nyt aikaan 2 t 13 min. Vaikka maasto-osuudet olivat helppoa polkua ja kärrytietä, ajoin samoilla renkailla kuin tähänkin saakka eli Rocket Ron 2.2 edessä ja Racing Ralph 2.2 takana. Ne rullasivat riittävän hyvin myös hiekkateillä ja maasto-osuuksilla pystyin pitämään kovaa vauhtia. Polut olivat kuitenkin täristäviä kovaa ajettaessa ja ihan nakkirenkaat olisivat pomppineet vauhtia ehkä liikaa pois.

Vaikka lämmittelin melko hyvin ennen starttia, tuntui lähtö jaloissa nihkeältä ja aloin lämmetä kunnolla ajorytmiin vasta ensimmäisen kierroksen loppuvaiheessa. Vaikeasta alusta huolimatta huomasin päässeeni heti naisten keulapaikalle, sillä ajoin miesten pääjoukosta muodostuneessa kakkosletkassa. Hyvä alku takasin sen, että poluilla ei tarvinnut ohitella edessä olevia vaan pääsin pyörittämään nopeasti eteenpäin. Sain nopeilla osuuksilla jonkun verran peesiapua, mutta ylämäkiä riitti reitillä niin paljon, että niissä jokainen joutui polkemaan tosissaan. Jalkani lämpenivät loppua kohden ja toisella kierroksella Lehmämäen kovimmassa nousussa kulki jopa hyvin ja lähdin mäen päältä vetämään pientä letkaamme hyvällä iskulla.

Tulokset Nyl 60 km

1.     Alusniemi Sini     JYPS     2:13:58    
2.     Lavonen Suvi     Chebici-Isku Donna     2:44:15    
3.     Niittynen Marjo     Tampere     2:44:34    
4.     Väkevä Veera     CC Helsinki     2:56:14    
5.     Kylmäniemi Heli     Kaupin Kanuunat     2:58:19    
6.     Väisälä Marja     Kuntoriihi     2:58:45   
7.     Alaoja Vilhelmiina     JYPS     2:59:40   
8.     Juola Hanna     Korson Kaiku     4:02:23    


Juhan tavoitteena oli pysyä minun matkassani, mutta tänään ei ollut hänen päivänsä ja takkiin tuli tällä kertaa 6 min. Liekö syynä ollut tiistaina Laajavuoressa liian innokkaasti ajettu piirinmestaruuskisa, josta hän nappasi M40-sarjan voiton ja vahvisti samalla Ride Store -cupin voiton ikäsarjassaan.

Minä ja Juha verkkaamaan lähdössä. Kuva Lasse Vuori

Minulla oli muutoinkin hyvä viikonloppu takana, kun perjantaina läpäisin pt-näyttökokeen ja lauantaina imin tietoa kuntouttavasta harjoittelusta ja toiminnallisesta anatomiasta. Toivotaan nyt että flunssa ja yskät jäivät Nyrölän Lehmämäkeen, eivätkä kiusaa minua enää tänä syksynä. Suunta on nyt kohti ensi lauantain Jämi XC-runia 21 km maastossa, jota odotan mielenkiinnolla. Ensi viikon treenien pääpaino on juoksussa ja pakaroiden aktivoinnissa :-). Viikonlopun tietoiskussa tajusin, että kropan voimakkain lihas on ollut mukanani vain vapaamatkustajana, mutta nyt se saa kurinpalautuksen.
Nyrölän nopeaa polkua. Kuva Studiovoima

Kiitos Tähtisadeajojen järjestäjille hienosta tapahtumasta ja Tahkon veroisista palkinnoista! Erityisesti arvostan sitä, että miesten ja naisten sarjassa oli tismalleen samat palkinnot, mikä ei vielä tänäkään päivä toteudu läheskään kaikissa kisoissa. Kiitos myös hiihtoseuran talkooväelle kovasta kannustuksesta reitin varrella.

Tulokset http://www.tahtisadeajot.fi/index.php?option=tulos14

Haastattelussa maalin jälkeen. Kuva Lasse VuoriEi kommentteja:

Lähetä kommentti