lauantai 4. tammikuuta 2014

Ensimmäinen blogini

Liekö pimeä vuodenaika synnyttänyt jonkinlaisen tarpeen kirjoittaa, kun löysin itseni myös omaksi yllätyksekseni väsäämästä blogia. Tai sitten arkielämän pyörittäminen on alkanut vihdoin sen verran löysätä otettaan, että edes pieniä hetkiä jää itselle myös kotona ollessa. Kahden lajin täysipainoinen harrastaminen SM-tasolla on perheelliselle aika kiireistä hommaa, eikä tarvitse paljoa miettiä miten "vapaa ajan" käyttäisi.

Joka tapauksessa alan kirjoitella hieman treeneistäni ja kuulumisiani hiihto-, pyörä- ja juoksukisoista vuoden mittaan. Ehkä saan tästä intoa myös hieman jäsennellä ja tallentaa harjoituksiani kirjalliseen muotoon muistinvaraisen tiedon lisäksi. Suurin kiitos blogin aikaansaamisesta kuuluu ystävälleni, joka herätti uudelleen henkiin väljehtyneen ajatukseni blogin perustamiseksi ja auttoi minua sivupohjan sommittelussa.

Mitä joulukuun ja tammikuun alun treenaamiseen tulee, on se varmasti monen muun Etelä-Suomessa tai no Kainuun alapuolella asuvan tavoin harvinaislaatuista. Lunta ei ole ollut hiihdettäväksi asti Jyväskylässä joulukuun alun jälkeen. Laajavuoren ensilumen ladulla on päässyt parhaiten hiihtämään, mutta sekin suli jouluaaton jälkeen tulleissa vesisateissa hiihtokelvottomaan kuntoon. Joulun jälkeen olen käynyt vain kerran Leppävirran hiihtoputkessa treenaamassa, sillä matkaa sinne kertyy melkein 140 km suuntaansa ja reissuun menee lähes kokonainen päivä. Huomenna tosin on tarkoitus taas lähteä putkeen hiihtämään, että saisin pidettyä tuntumaa suksiin yllä edes jonkin verran. Harjoitukset kotipuolessa ovat olleet sulanmaantreeniä: pyöräilyä ja juoksua. Onneksi lähimetsän pururata on jälleen juostavassa ja pyöräiltävässä kunnossa, niin olen päässyt taas hyödyntämään reitin tarjoamia kovia nousuja harjoittelussani. Sain viikko sitten myös ensi kesän uuden menopelin alle nimittäin Bergamont Revox Team -mallin hiilikuitu 29":n, johon olen tehnyt tuttavuutta sulilla maastoreiteillä. Pyörä on tietenkin erilainen ajaa aiempaan kalustooni verrattuna, mutta erittäin ketterä, kevyt ja nopean tuntuinen. Takana on kolme maastolenkkiä ja ajoasento vaatii vielä pientä viilausta, mutta nyt jo pyörä lukee minua ja minä pyörää niin kuin pitääkin☺.Viimeksi tämän päiväisellä lenkillä sain jälleen vahvistusta tunteelleni/havainnolleni, että erityisesti minun kaltaisessa elämäntilanteessa kunnon saa rakennettua parhaiten kotiolosuhteissa. Asuinseutuni mäkisyys antaa loistavat mahdollisuudet raskaisiin harjoituksiin, jos sisua vain riittää. Joskus joudun pikemminkin etsimään tasaisia reittejä, että palauttavat harjoitukset onnistuvat. Samoin valaistuja pururatoja ja ulkoilureittejä on lähes 35 km heti kotinurkilla. Esimerkiksi tämän päivän harjoituksesta tuli taas puolivahingossa mäkitreeni, kun lähdin vain ajelemaan reilua parin tunnin peruslenkkiä tuttuihin maastoihin.

Seuraava hiihtokisa on tarkoitus käydä Keuruulla Suomen cupissa 11.1. Toivottavasti hiihtotuntumani pysyy yllä, eikä jalat ala taas polkea niin kuin talven ensimmäisissä hiihtokisoissa Lehtimäellä kävi☺

Seuraaviin kuulumisiin Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti